marți, 17 noiembrie 2009

Router D-Link DI-524 Review

Initial imi cumparasem laptop-ul de la dc-shop.ro. Cineva ma intreba ce inseamna DC si ii spun pe aceasta cale: Depozitul de Calculatoare :) Asa ca ulterior am dorit sa imi iau un router. Am vrut tot de la dc-shop (de la emag nu vreau :p) dar aveau preturi mari la routere + ca au si branduri slabute. Am vazut la pcfun.ro o oferta super ok.

Model:
Brand: D-Link
Model: DI-524
Specificatii tehnice:
Wireless Da
Data Transmission rate: 10/100 Mbps
Porturi: 1 x RJ45 WAN / 4 x RJ45 LAN
Alte specificatii: Suporta standardele IEEE 802.11b/g, IEEE 802.3u, securitate: criptare pe 64-biti, 128-biti WEP, suporta reguli avansate de configurare firewall de tip NAT, filtrare URL, IP si MAC
Sistem de operare:
Sistem de operare: Microsoft Windows Vista/Windows XP, Linux
Pachet:
Pachetul contine: Router, antena detasabila si manual de utilizare



Pret: 116,50 RON cu TVA inclus

E pentru prima data cand achizitionez un router, si tot pentru prima data cand achitionez de la pcfun.ro Si comanda si livrarea (eu m-am inteles bine cu Fan Courier) au decurs cu bine si a fost totul ok.

Insa ce mi-a placut foarte mult a fost modul de instalare. Initial dupa ce i-am smuls abtipildul ala de pe el, scria pe ala sa folosesc intai cd-ul si abia apoi sa conectez router-ul. Asa am si facut si degeaba, ca la un moment dat in pasii de instalare primeam o eroare de genul : Set DHCP mode. Eu am ip static si am renuntat la instalarea de pe cd. Asa ca am deschis internet explorer, tastezi ca pagina : http://192.168.0.1 , introduci (daca e pentrui prima data) user: admin, parola lasi asa ca nu e nici o parola si dai Ok. Intrii in interfata si setezi WAN-ul ip, subnet mask, Gateway, etc .. inclusiv parolare retea wireless .. totul a durat 45 de secunde.
Merge si wireless-ul pana in curte prin cateva ziduri si e super ok. Deocamdata nu am ce sa-i reprosez. Daca se intampla ceva revin sa va informez :))

Awesome!!!

5 comentarii:

  1. Dar daca pagina http://192.168.0.1 nu vrea sa se incarce sub nicio forma pe PC, ce e de facut? Asta am patit eu. M-am tot chinuit cu acest router, dar n-am reusit sa-l instalez pe PC. Adresa respectiva nu se incarca din niciun browser. Problema e ca de pe laptop a mers chestia asta. Dar eu am nevoie de el pe PC.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deazctivezi firewall, asta odata. Sau daca nu merge nici asa sa il resetezi la setarile din fabrica si un ultim pas sa verifici daca firmware-ul pe care il are e chiar ultimul. In caz contrar sa-l bagi pe cel nou.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai nasol e ca acest router nu are portforwarding ci doar niste setari pentru aplicati virtual server. A trebuit sa il setez pe mod DMZ ceea ce nu mi se pare normal pentru ca de aia am router sa folosesc firewall-ul hardware din el si nu unul soft, mai precis comodo pe care l-am instalat, dar in schimb sunt multumit de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Completare. Hai sa iti zic asa. Eu am ip fix, asta inseamna ca am gw-ul meu, am ip-ul meu, am dns-urile mele. Conectezi router-ul la calculator printr-un calbu ethernet pe care il primesti cu router-ul care trebuie sa fie alimentat. Dupa care, deschizi un browser http://192.168.0.1. Daca nici asa nu ti-l deschide parerea mea ca e defect. Sper sa nu incerci din prima wireless pentru ca e clar ca nu ai reteaua definita.

    RăspundețiȘtergere
  5. De sa aleg curatenie bec ?
    Noi facem orice efort este necesr pentru a vă oferi cele mai bune rezultate. Acordăm o atenție deosebită detaliilor și ne-am impus standarde foarte ridicate.
    Ne dorim să fiți mulțumiți de serviciile noastre de curățenie, ca atare urmăm îndeaproape instrucțiunile dumneavoastră specifice, alături de lista noastră proprie care este definită de standardele industriei.
    Fiecare dintre angajații noștrii a fost atent selecționat, i-a fost studiat cazierul și apoi a fost instruit să se ocupe de nevoile dvs site www.curatenie-bec.com

    RăspundețiȘtergere

Posteaza un comentariu