sâmbătă, 29 august 2009

Automation

Cand spui cuiva ca esti automatist, toata lumea ridica din sprancene si se uita la tine, neintelegand ce inseamna. E o meserie ca oricare alta, poate putin mai interesanta heh. O masina condusa de un CNC (comanda numerica) in ziua de azi a ajuns sa inlocuiasca o intreaga sectie de productie sau oricum cel putin un numar mare de oameni prin operatiile pe care are posibilitatea sa le faca. Lucrurile au evoluat destul de mult in ultimele 2 decenii astfel ca s-a ajuns la masini industriale care pot lucra cu pana la 32 de axe, dar nu interpolate. Strunguri cu 5+1 axe interpolate, tot controlate de CNC. Uite o masina ..



Si pentru mai mult fun, doream sa va spun ca robotii pot fi folositi si in scopuri fun, dar pe propria raspundere ca dupa aia devine cam nasol si pe astia nu poti tu sa-i controlezi cum vrei, dar cel putin sunt mai usor de programat decat orice alt strung, precum cel anterior :)

Madonna si romanii

Romanii sunt o natie atipica si cred ca Madonna nu stia lucrul asta. Ea e o vedeta internationala indiferent de ce cred romanii, si nu era cazul sa o demonstreze la Bucuresti, ci doar sa confirme. Oricum prin marketingul ei, a adunat o ditamai gramda de oameni in Parcul Izvor. Personal, nu am fost la aceasta desfasurare, dar am citit, am discutat cu oameni care au fost, am vazut la TV tot felu' de cancan-uri. In fine, Madonna s-a pregatit cu un show interesant, diferit de ceea ce este in mod uzual promovat la TV printr-o latura comerciala, astfel ca tot show-ul a fost adaptat astfel incat sa nu creeze senzatia de un deja-vu, ci sa para mai original. Romanii (in speta cei nemultumiti) reclamau faptul ca: Madonna ar fi facut playback, faptul ca fost praf, faptul ca nu se vedea Ok, faptul ca sunetul nu era ok peste tot si faptul ca Madonna nu ar fi fost originala si ca nu ar fi avut ea dreptul sa spuna romanilor ce sa faca. So, pentru inceput, Madonna nu a facut playback, toate melodiile care au fost prezentate au fost modificate intr-un cu totul alt mod tocmai din motivul asta de a nu se asemana cu variantele cunoscute. Sunetul a fost cat se poate de ok, nu era un concert rock, si se auzea din toate unghiurile, mai ales ca nu cred ca era cineva care isi dorea sa nu se mai auda pe el insusi cand tipa. De vazut, erau zone de unde nu se vedea perfect intr-adevar, la Gazon B erau zone in care nu vedeai nimic. Dar la Gazon A se putea vedea Ok, plus ca erau si panouri unde puteai vedea tot. Referitor la praf, da, a fost praf, mult praf, si toti au inghitit praful ala. Dar pentru asta nu trebuie sa o blestemi pe Madonna ci pe martalogii care ne conduc de 20 de ani ca nu au fost in stare sa faca un stadion Ok, unde poti gazdui un concert la standarde internationale si am ajuns sa le tinem prin parcuri. Apoi a fost un moment in care Madonna a indrumat romanii sa renunte la discriminare. Toti romanii au inceput sa fluiere de parca i-a muscat un crocodil de cur. So fucking what ? Aici exista o groaza de argumente pro si contra si dezbateri cu diverse sustineri. Bai, dar ca la romani, la nimeni :)
Ea indemna la o convietuire mai bine intre etnii, o toleranta crescatoare in directia asta. Nu vad ce plm e asa de grav. E adevarat si faptul ca spre exemplu occidentul e primul care discrimineaza rromii, dar pe de alta parte ne cer noua masuri prin care sa eradicam aceasta discriminare. Una peste alta, cred ca Madonna e o vedeta, chiar si la 51 de ani, care ar trebui sa fie tratata ca atare, si nu se ne punem noi pielea pwlii zid, ca nu am ajuns noi romanii sa fim exemple de moralitate. In Bucuresti am observat un trend prin care nimeni si nimic nu le mai convine. Oricine vine, e naspa, e nasol, e prea inalt, e prea mic, e prost, e sarac, e bogat ... eeee o pula. Apasati pe reset si priviti lucrurile cum sunt. Suntem prea salbatici pentru secolul asta si o sa dureze mult mai mult ca sa devenim mai toleranti. Pana la urma urmei aia a dansat pe scena 2 ore. Frate aduna toate pizdele din showbizz-ul romanesc si daca gasesti una care sa danseze si sa cante 2 ore, nu la 51 de ani, ci pana la maxim 30 cand vorba aia sare-n pl mai ceva ca michael jordan la cos, tot ar fi un castig, desi ma indoiesc ca o sa gasim. Cel putin a dat dovada de profesionalism prin show-ul pe care l-a creat si in care a investit atat - domnilor asta tot un respect pentru publicul ei inseamna, adica pentru voi aia nemultumitii.

" Nimeni nu e de neînlocuit dar - uneori - este nevoie de mai multe persoane pentru a înlocui una singură. "
ClaireMartin

luni, 24 august 2009

Deasupra tuturor

Probabil ca toti ati urcat pe munte, probabil ca toti stiti cum e, urci, urci, urci, la un moment dat obosesti, te mai opresti, te mai odihnesti, iei o lingurita de zahar sau miere, eh, nu e ca atunci cand faci sex, lupti pentru o placere mentala mai mult, Si succesul este relativ, pentru ca fiecare apreciaza in felul sau victoria si cum crede ca ar trebui obtinuta. Unii prin munca, altii prin diverse cai. Oricum, muntele nu prea iti da de ales de regula atunci cand vine vorba de cucerire.

Are o latime de nici 1 metru si o grosime de 0,3 metri, 'Caminito del Rey', cararea veche de 100 de ani este recunoscuta ca fiind cea mai periculoasa din lume.
Pozitionata la peste 300 de metri deasupra raului, cararea a fost inchisa publicului de mai bine de 10 ani din cauza aventurierilor care au incercat sa o treaca si si-au pierdut viata. Insa nu inceteaza sa fie o provocare pentru alpinistii cutezatori care se furiseaza de fiecare data peste intrarea blocata. Pe mare parte din traseu nu exista nicio balustrada sau rampa de protectie, iar cataratorii se fixeaza doar cu sfori prinse de stancile muntelui.

duminică, 23 august 2009

Manole

Well, sunt sigur ca mai toti stiti povestea Mesterului Manole care a zidit-o pe Ana. Duminica nu am vrut sa ma plictisesc si am dat o fuga pe la Curtea de Arges, si am trecut si pe la respectiva biserica din Curtea de Arges. Nu sunt un fan declarat al bisericilor, desi am vazut ca e la moda si sunt o groaza de pelerini care pleaca in tururi de pelerinaj chipurile sa viziteze biserici din toata tara. O chestie frumoasa de altfel, dar pentru pensionari as zice eu. Oricum am tras niste poze la misto pentru ca nu am vazut foarte multe biserici dar asta e una frumoasa, in conceptiq mea :)






Apropo, si dupa ce dati o tura, puteti sa mancati o pizza super Ok, se mananca bine si ieftin, plus ca orasul e super linistit, si aer curat, asa ca daca vreti sa ajungeti la Balea Lac si sunteti in trafic puteti sa opriti o juma' de ora, sa luati pulsul .. redus intr-adevar :)

miercuri, 19 august 2009

For the love of music

Super tare piesa, si nush cum se face, ca e prezent din nou si Connect-R, dar versurile sunt superbe. Fain! :D

Push Record!

De cateva zile, nu ca m-as uita la televizor, dar merge oricum aiurea, desi nu urmaresc neaparat stirile, doar ca mai vad titlurile zilei. E jale mare cu o inregistrare facuta si data publicitatii si nimeni nu isi asuma realizarea inregistrarii si difuzarea ei catre media. Dar ce ma amuza cel mai tare e ca intamplarea in sine a iesit ca de obicei din sfera audio-vizualului si a ajuns pe internet, unde chipurile bloggerii creeaza anumite curente de opinii si asta nu ar fi chiar Ok. Au ajuns bloggerii sa creeze curente de opinii si sa manipuleze masele prostesti de tineri de pe internet. Mi se pare dizgratios sa intrii in jocurile politice care oricum sunt de kkt, si nu au adus nimic bun in Romania. Unii o vad ca o evolutie, asa pare, dar e doar pentru moment. Oricum Udrea la cati bani are sau Tariceanu, sau Nastase, sau Videanu la cati bani au, nu intrau ei in politica sa faca un bine romanilor. Sunt acolo cu alte scopuri, numai cine nu intelege asta, e un partizan al unor astfel de politici. Have fun !