miercuri, 30 septembrie 2009

Cum sa incarci un videoclip pe Youtube

Probabil ca sunt multi care nu inteleg sau nu stiu cum sa incarce un videoclip pe youtube. Poate nici nu e necesar sa afle de la mine sau poate chiar nu au nevoie. Pentru ceilalti insa, pot sa le ofer un tutorial scos chiar de YouTube.com mai jos.

<< Inginer >>

Despre ingineri se pot spune multe, si bune si rele, si vrute si nevrute. Pana la urma urmei unii cred ca este o meserie speciala, frumoasa, altii din contraspun ca nu e foarte atragatoare, sau banoasa. S-ar putea ca respectul pentru lucrurile pe care le faci ca inginer sa fie mai importante decat orice altceva.

Iata ce spunea Herbert Hoover (1874 - 1964), Presedinte al SUA in perioada 1929 - 1933:

Ingineria .. este o mare profesiune. Este fascinatia de a vedea cum o mare plasmuire a imaginatiei se transforma cu ajutorul stiintei intr-un plan pe hartie. Ca apoi, sa se materializeze in piatra, metal sau energie. Ca apoi sa creeze locuri de munca si locuinte pentru oameni. Ca apoi sa duca la cresterea standardului de viata si la sporirea confortului. Acesta este inaltul privilegiu al inginerului.

Marea responsabilitate a inginerului in comparatie cu cei de alta profesie este ca operele lui se afla sub vazul tuturor. Actiunile sale, se concretizeaza, pas cu pas, in material palpabil. El nu-si poate ingropa greselile ca medicul. El nu poate face nevazute si da vina pe judecator ca avocatul. El nu poate ascunde erorile cu pomi si iedera ca arhitectul. El nu poate, ca politicianul, sa-si ascunda lipsurile dand vina pe opozitie, sperand ca oamenii vor uita. Inginerul, pur si simplu nu poate nega, ca el a facut-o. Daca lucrarea nu este buna, e condamnat.

Pe de alta parte, spre deosebire de medic, viata sa nu se scurge intre oameni slabi. Spre deosebire de militari, nu distrugerea e scopul vietii lui. Spre deosebire de avocat, nu-si castiga painea din conflicte. Inginerului ii revine menirea sa imbrace scheletul stiintei cu viata, confort si sperante. Desigur, pe masura ce trec anii, oamenii uita care inginer este autorul lucrarii, chiar daca au stiut odata. Sau un politician oarecare isi pune numele pe ea. Sau oamenii o atribuie unui promotor care s-a folosit, de fapt, de banii altora .. pe cand singur inginerul priveste inapoi spre binele nesfarsit ce se desprinde din succesul sau cu o satisfactie pe care o cunosc putine profesii. Iar verdictul colegilor sai este singura recunoastere pe care si-o doreste.


Haos!

Cuvantul de ordine in politica din Romania e Haos. Mai haios e faptul ca s-ar putea sa-mi placa. Departe de promisiuni, certuri, intrigi si furaciuni sta poporu' asta de cacat care dupa ce ca e si prost mai e si furat. Culmea e ca e furat de oameni mai prosti decat o mare parte a populatiei. In fine, si ungurii fura, diferenta fiind ca aia mai fac si ceva, si ceea ce fac e ca la carte. Nica (ministrul de interne) e dat afara, din ordinul cui nu cred ca e o problema prea importanta. PSD nu vrea sa accepte acest lucru si il sustine in continuare tot pe Nica. PDL nu accepta aceasta chestiune, si pana la urma se intalnesc ei, se pupa, discuta, mama dreq ce-or face ca oricum sunt destul de haiosi. De regula sunt destul de calm si rezist bine la probleme digestive, dar ei (politicienii romani) sunt singurii pana acum care au reusit sa-mi provoace o sila. Mi-este sila de toti politicienii romani cu adevarat si ma bucur ca am ajuns la acest stadiu. Ma bucur ca orice discurs si minciuna a lor imi provoaca sila si greata si pur si simplu as prefera sa-l aud vorbind pe Papa in limba congoleza intr-un interviu cu un ziar din Uzkebistan decat sa-i vad pe corditii din politica romana. Mai nou ei intre ei fac miting-uri si dezbateri publice pentru reformarea Bucuresti-ului si se cearta intre ei pe cascaval pe planul de reformare al Bucuresti-ului. Ca aia ai cladiri prea mari, ca aia au cladiri prea noi, ca aia fura niste terenuri, ca aia nu dau niste bani, ca aia din Consiliu Local nu voteaza cum trebuie. Chestii, socoteli, laba! De fapt ii doare-n pula! de popor bineinteles.

Azi am vazut la TV, trecator bineinteles, ca s-au luat la bataie frate pe strada, i-au luat politia comunitara, in fine, chiar de cacat, dar totusi, sa recunoastem este amuzant si oarecum previzibil :)








Haide sa iti spun o chestie pe care mi-a povestit-o un amic George (Hi George!), care a avut avantajul de a se plimba cam pe 60% din locurile acestei planete (metaforic vorbind). A vizitat Finalnda! N-are rost sa spun la ce nivel sunt aia, ce si cum gandesc, cum sunt legile la ei, cum sunt respectate si asa mai departe, din motive lesne de inteles. Omu' (George) a petrecut in jur de 6 luni acolo, muncind practic LEGAL ca la aia nu se poate altfel. In fine, lucruri normale, distractii cand era momentul de distractii, munca, atunci cand era de munca, oameni openmind, destul de comunicativi cand e cazul si de normali, as zice, pentru ca la noi anormalitatea a capatat locul normalului. Si imi povesteste George:
- Bai sa vezi faza. Intr-o seara am fost cu mai multi colegi de muncam dintre care cei mai multi finlandezi, sa bem o bere, intr-un club. Dupa ce am baut, am dansat, am jucat, etc, am decis sa plecam si aveam de mers pe jos cateva sute de metri. La un moment dat, in timp ce mergeam de-a lungul unui bulevard din Helsinki (nu i-am retinut numele si nush daca e chiar relevant), dar pe celalalt sens, prietenii astia finlandezi zaresc pe sensul celalalt in statia de autobuz o doamna mai in varsta cu o palarie inchis de culoare si o haina mai lunga, cu o plasa in mana. In acel moment, au inceput toti sa zambeasca si sa-i faca cu mana. Doamna aia mai in varsta ne-a facut si ea cu mana si ne-a salutat. Eu (povestea George) nu stiam cine e, dar am facut si eu cu mana, am salutat-o si eu. In fine, am mers mai departe si am intrebat pe unul dintre ei cine era doamna aia, dar ala era prea beat sa-mi mai explice mie in engleza samd. A doua zi, in timp ce ma uitam pe o revista zaresc chipul femeii pe care o salutasem cu o zi inainte in ziar. Ziarul fiind tiparit in limba finlandeza, evident ca intelegeam un cacat. Asa ca, iar am decis sa intreb pe cineva cine e cucoana aia !? Si la care un coleg vine in ajutorul meu si imi spune: Aaaaa, pai ea e Presedinta Finlandei!
- WTF
- Acum sa povestim putin. Adica in noaptea trecuta, George o salutase pe Presedinta Finlandei, care ce facea ?!!? Statea in statia de autobuz ! Deci, nu avea limuzina la pasarica. Deci, fara garda de corp, fara genisti, si coloane de masini, fara ziaristi la curu ei, fara .. multe lucruri comparativ cu ce e la noi. Deci sunt convins ca oamenii aia nu intra in politica pentru beneficii. Bai e totusi bine ca exista oameni de la care sa avem ce invata, parerea mea, ca mai vedem una alta, altfel nu numai ca am ramane la fel de prosti si incuiati, dar cred ca am involua secole intregi.
De aia zic, mi-e sila si a inceput sa-mi placa!

Nota bene!

marți, 29 septembrie 2009

Google fortat sa inchida un cont

Dupa ce un angajat al unei banci Rocky Mountain Bank a trimis un mail (cu un document ataşat care conţinea nume, adrese, informaţii despre cont, etc a peste 1300 de clienti ) din gresala la o adresa de email de pe serverul Google (@gmail.com), banca respectiva a fortat Google sa dezvaluie numele utilizatorului, si bineinteles ca Gmail s-a conformat, dovada ca toate acele basinute precum ca datele sunt confidentiale nu sunt chiar asa cum cred unii. Astfel intr-un final Gmail a inchis acel cont, desi utilizatorul respectiv nu a facut nimic rau, el pur si simplu a fost "vinovat" ca a avut o adresa valida de email pe serverul lui Google :)

duminică, 27 septembrie 2009

Smenar!

Traian Basescu propune referendum pentru Parlament unicameral exact in ziua alegerilor prezidentiale.

Sincer, nici nu stiu daca e sau nu nevoie, nici nu vreau sa stiu daca e sau nu nevoie, pentru oricum ar fi, tot sila mi-ar fi de ei si oricum tot ei ar fi acolo, si paradoxul e ca desi noi, sau mai bine zis, respectiv eu ar urma sa votez ca ei sa fie acolo, ei vor fi acolo pentru ei si nu pentru mine. El, SEFU' reclma faptul ca cica prin diminuarea numarului mare de parlamentari ar diminua coruptia.
Tare gluma!
Fratele meu, cred ca poporul asta e luat de prost la fiecare 5 minute. Pai de ce nu ai facut "talica" treaba asta cand ai venit ? Ca asa ziceai cand erai cu "dreapta". Plus ca nu inteleg de ce ziua alegerilor trebuie sa coincida cu acest referendum. Mi se pare ca SEFU' incearca sa profite de aceasta ocazie sa-si atraga de partea lui oameni care in mod normal nu s-ar fi prezentat la vot. In fine, o alta bagatela.
Eu zic doar ca, daca candideaza Oprescu ma duc sa-l votez, daca nu, stau acasa
NO MATTER FUCKING WHAT!

Feedback Samsung S 5230

Asa, ca sa nu uit. Pareri dupa ce am inceput sa folosesc Samsung S 5230.
E superb! Asta ca de inceput. Sunt constient ca exista si telefoane mai bune si mai bengoase cu touchscreen, cu reactie, cu televizor, etc, dar raportand pret/calitate eu zic ca Samsung S 5230 si LG Cookie sunt cele mai Ok. La Cosmote la abonament Cosmote 130 e 79 RON (chiar si daca te portezi).

Ce imi place:
- Ecran tactil foarte ok, se lucreaza bine cu el, calitate imagine impecabila. Apropo, am 3 desktop-uri pe care le pot personaliza cum vreau eu si pe care le pot schimba cu o simpla atingere, plus ca am bara cu aplicatii disponibila mereu in orice desktop as fi.
- Nu e nevoie neaparat de stylus cum are LG Cookie, se poate folosi varful degetului fara probleme. Plus ca de multe ori esti in graba si nu ai timp sa mai scoti stylus sa stai sa aprofundezi ca soaricele de laborator.
- Camera de 3.2 megapixeli e super ok - imi place.
- Bateria. Acum, se zice ca vezi Doamne cu cartela de Cosmote ar consuma mai mult (si bateria ar tine mai putin), si ca daca ai folosi o cartela Vodafone sau Orange ar tine o viata. FALS! Receptorul de frecventa e acelasi, doar frecventa e diferita si asta nu are cum sa realizeze o diferenta de consumuri intre 2 frecvente, doar folosesc acelasi oscilator de frecventa si receptor, doar frecventa fiind diferita. Dar, ca sa fiu mai explicit, bateria dupa prima incarcare m-a tinut 3 zile si 4 ore. Nu stiu daca e mult sau e putin, atat a fost.
- Filmeaza super, calitatea e impecabila.
- Un alt mare plus - tastatura QWERTY o poti folosi sa scrii in modul cand intorci telefonul pe longitudinal.
- Am Google Maps + antena GPS ! - Awesome!
Si sunt mai multe chestii faine, dar depinde de scopuri si de preferinte.

Ce nu imi place:
- Nu se gasesc huse asa usor, ci numai cacaturi.
- Nu prea gasesc theme pentru el, asa cum as fi gasit pentru Nokia, spre exemplu.
- Nu are symbian.
- Nu imi place browserul, dar cred ca e si din cauza faptului ca nu exista inca 3G pe Cosmote si plus ca nici telefonul nu e 3G asa ca folosesc GPRS, care e mai slowly, dar oricum nu il folosesc asa des, pentru un verificat mail, livescore sau mai stiu eu ce basina, e super ok, merge bine, incarca poze, flash, tot.
- Daca nu ai o folie de protectie pe ecran exista mereu riscul de a-l zgaria.
- Semnalul nu e ca la Nokia :) - parerea mea ca cei de la Nokia au telefoanele cu cel mai bun semnal, nush, asa cred eu. Pe Nokia vorbeam cu o linie super ok, pe asta, cu un procent de 10-15% semnal abia daca poti primi notificarea ca ai avut un apel pierdut :) - dar ma rog .. depinde si pe unde mergi, in ce zone, etc.
Pe ansabmlu, eu sunt multumit si nu regret.




Regards.

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Porteaza-te! (e moka)

Dupa ce a aparut fenomenul de portabilitate intre retelele de telefonie mobila, parca poti sa mai respiri si sa iti tratezi cum se cuvine sansele de a vorbi la niste tarife destul de reale pe banii tai. Pe scurt, daca ai un abonament la o societate de telefonie mobila cum am avut eu si vrei sa te muti la o alta (cum am vrut eu) ai o singura conditie, si anume: sa nu te afli in perioada de contract cu vreo oferta anume. Chiar si in astfel de conditii am inteles ca una dintre companii Cosmote nu ar face nazuri chiar si asa, si ca te-ai putea porta la ei in retea dupa numai 6 luni pe care le-ai petrecut intr-o alta retea. Al doilea lucru important, dupa ce te-ai decis, si te afli in situatia ok de a-ti porta numarul intr-o alta retea, nu trebuie sa te duci decat la compania unde vrei sa fii! Atat! Nu ii mai suna pe labari sa le spui: Stiti, domne, eu vreau sa inchid acest abonament pentru ca nu prea imi convine, bla bla bla. Ca atunci idiotii si smenarii la drumu' mare cum sunt aia rosii, ca de cei portocalii nu stiu, incep ei cu oferte: Domne, iti dam noi abonament gratuit, iti dam vreo 200 de minute moca (Dar de ce plm nu mi le dadeai cand eram deja la tine?), iti dam si reducere primele 50 de luni pe viata, iti dam marea cu sarea, numai stai dreq aici! Pai zic, ce imi dati voi, chiar si dupa aceasta oferta, am dincolo la juma de pret! Oh .. pai facem altfel, va mai dam noi o extraoptiune gratis si nush ce dreq. Bah fratilor (am zis eu), dupa 2 ani la voi, nu ati marait nimic, au trecut 2 ani, facturi numai de 1 milion juma' si nu ati zis si voi: ia bai pula si tu un telefon asa ca sa te bagam in seama! Ghice ce! La Cosmote dupa 2 ani de contract primesti o reducere la un telefon nou in functie de valoarea facturilor din cursul anului! Si ghici ce din nou! Nu trebuie sa te interesezi tu, ci te suna ei! Nu trebuie sa se milogeasca clientii de ei, culmea, asa cum faceti voi, ci vin chiar ei in intampinarea dorintelor tale. Adica, nu au numai rac de luat cum au astia rosii, ci mai lasa si de la ei, ca pana la urma urmei, ne ajutam reciproc, eu va dau bani, voi imi dati servicii!
Asa, ca sa nu ma intind prea mult, deci te duci frumos la orice dealer al operatorului la care ai vrea sa iti portezi numarul si faci o cerere de portare! De aici in colo se ocupa ei, nu trebuie sa mai umbli tu teleleu dupa birocratia lor. Dupa care o sa primesti un SMS in care ti se spune ca ai facut o cerere de portare, dupa care un altul in care ti se spune daca a fost acceptata sau nu cererea si in ce zi se va face portarea. In acea zi, te intorci la magazinul respectiv, semnezi contractul, poti sa iti iei si telefon nou si scapi si de smecheri.

P.S. Ca sa nu mai zic faptul ca la Cosmote, telefoanele NU SUNT codate ca la alti operatori! Din moment ce platesc (pentru ca fie crezi, fie nu crezi platesti) pentru el pana la sfarsitul abonamentului ca isi recupereaza ei banii pe telefonul ala, evident.


Regards!

Fraza anului

Castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura

“ In lumea actuala, se investeste de cinci ori mai mult in
medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru
femei, decat in vindecarea bolii Alzheimer. Din aceasta
cauza in cativa ani, vom avea batrane cu ţîţe mari si
batrani cu p**a tare, dar niciunul nu-si va aduce aminte la
ce servesc ”

"Fabrica de stiri"

Citeam azi intr-un editorial din TOP10 al Romaniei sa-i zic asa, o stire, desi nu as folosi astfel de cuvinte, dar in fine, hai sa ii zic, o stire de cacat despre si cu romani din Italia. Titlul suna cam asa: "Sapte romani din Italia au rapit o pisica" si se mai spune ca Politia din Italia a organizat un flagrant, dupa ce proprietara pisicii a refuzat sa plateasca rascumpararea. Acuma, nici nu ma intereseaza daca acest caz a fost sau nu adevarat, pentru ca reportajul e intins pe 3 fraze si 2 propozitii, dar totusi, cred ca cititorii merita mai mult respect, pentru 1 RON cat dau pe ziarul ala. Bine, desi este foarte adevarat ca lucrurile deranjante in bransa asta sunt o groaza. Ca sa nu mai zic de presa locala din Pitesti, care este de 12345(litere aleatorii distribuite sub forma de miros urat) !!! a ajuns sa ceara pentru toate hartiile alea igienice de ziare 1 RON adica cat un ziar central, desi in ele gasesti 90% anunturi locale, stiri si informatii mai putin, ca la alea tre se muncesti. Zau ca in Pitesti, meseria de ziarist sau hai sa ii zic jurnalist, devine ridicola :)

luni, 21 septembrie 2009

Avertisment SHELL

SHELL OIL COMPANY a publicat un avertisment public
SHELL a constatat trei incidente în cursul carora telefoanele mobile au provocat incendii la pompele de benzina din statiile de carburanti :
În primul caz, telefonul era in portbagaj când soferul facea plinul; telefonul a sunat si incendiul care a urmat a distrus masina si pompa.
În al doilea caz, o persoana a raspuns la telefon în timp ce facea plinul si a fost arsa grav la fata când vaporii de benzina s-au inflamat.
În al treilea caz, o persoana a fost arsa grav la picior când vaporii de benzina s-au inflamat; telefonul, care era în buzunar, a început sa sune în timp ce facea plinul.
Tineti minte:

* Telefoanele mobile pot inflama benzina sau vaporii de benzina.
* Telefoanele mobile care au un led care se aprinde când functioneaza sau când suna, pot emite suficienta energie ca sa produca o scânteie.
Pe scurt, iata regulile pe care trebuie sa le respectati pentru totala siguranta la statiile de benzina:
1) Opriti motorul.
2) Nu fumati.
3) Nu folositi telefonul mobil, lasati-l în interiorul masinii sau închideti-l.
4) Nu urcati în masina în timp ce faceti plinul.
Bob Renkes de la Petroleum Equipment Institute a organizat o campanie al carei scop este constientizarea « electricitatii statice» care este la orignea incendiilor din statiile de carburanti. Aceasta campanie a anchetat 150 de cazuri.
Rezultatele sunt surprinzatoare:
1) Printre cele 150 de cazuri, aproape toate sunt legate de femei.

2) Aproape în toate cazurile, persoana s-a reîntors în masina în timp ce alimentau la pompa. O data plinul efectuat, persoana a iesit din masina pentru a pune furtunul pompei la loc, datorita electricitatii statice s-a declansat incendiul.
3) Majoritatea acestor persoane aveau încaltaminte cu talpa de cauciuc.
4) Majoritatea barbatilor nu se reîntorc niciodata în masina în timpul alimentarii. De aceea, foarte putini barbati sunt victime ale acestui tip de accident.
5) NU TREBUIE NICIODATA SA FOLOSESTI TELEFONUL MOBIL IN TIMP CE FACI PLINUL.
6) Vaporii de benzina sunt cei care declanseaza incendiul la contactul cu electricitatea statica.
7) În 29 cazuri de incendiu, persoana s-a reîntors în masina, apoi a iesit si a atins furtunul pompei de benzina în timpul alimentarii; marca si modelul masinii nu au nici o importanta. În unele cazuri, masina si statia de benzina au suferit daune majore si clientul a fost grav ranit.
8) 17 incendii au avut loc înainte, în timpul sau imediat ce busonul rezervorului de benzina a fost scos si persoana a început sa faca plinul.
M. Renkes subliniaza ca este important ca NICIODATA sa nu te întorci în masina în timp ce faci plinul.
Daca trebuie NEAPARAT sa te întorci în masina în timp ce faci plinul, asigura-te când iesi din masina, ca închizi portiera si ca atingi O PARTE METALICA A MASINII înainte de a scoate furtunul pompei de alimentare din rezervorul de benzina. În acest mod simplu, corpul nu va mai contine electricitate statica în momentul în care pui busonul rezervorului la loc.
Petroleum Equipment Institute, împreuna cu alte organisme încearca sa avertizeze publicul de acest pericol. Pentru mai multe informatii consultati http://www.pei.org. Clicati pe centrul ecranului în zona « Stop Static » (« Opriti electricitatea statica »).

ATENTIE : PE POMPELE DE ALIMENTARE DIN STATIILE DE CARBURANTI ESTE MARCAT INSEMNUL NU FOLOSTI TELEFONUL MOBIL IN TIMPUL ALIMENTARII (un desen cu un telefon barat) DAR NIMENI NU DA IMPORTANTA

Cinema City in Pitesti

Sa zicem ca asteptam de mult timp sa pot vedea un film in conditii moderne in Pitesti. Existau doar 2 cinema-uri la un moment dat si intr-un final a ramas unul singur pe care sincer il vad disparand. In fine se deschisese Euromall-ul din Pitesti si toata lumea astepta sa poata merge la un film, dar foarte multi au fost dezamagiti pentru ca salile de cinema lipseau cu desavarsire. Intr-un final, cred, organizatorii au inteles ca trebuie sa oferi si alternative de distractie clientilor din mall pe care ii poti transforma din potentiali vizitatori in clienti de ocazie.
Dupa ce s-au deschis cele 6 sali de cinema din Euromall Pitesti am fost si am vazut Ice Age 3. Mi-a placut foarte mult, desi filmul il mai vazusem, este de admirat conceptul de Cinema City prin care ti se ofera conditii moderne de a viziona un film fara stress, fara nervi, fara mizerie si fara neajunsuri transformand totul intr-un eveniment special pentru client.

Ce mi-a placut e gresia de la intrare cu aspect lucios si cu multe stelute si iti da impresia ca esti pe un covor rosu de la Hollywood si disponibilitatea si amabilitatea angajatilor de la servire. De asemenea, nu stiu ce au facut la randurile de scaune, dar frate oricat de "mare" sau inalt ar fi cel din fata ta, vezi perfect. Ah si inca ceva, e super ca exista un suport sa poti sa iti pui sucul sa nu il tii in mana :)

Dupa 2 saptamani am decis sa vad un film 3D si am ajuns inapoi la Euromall - Cinemacity sa vad Final destination 3D care a fost super. Ar fi frumos sa vad si un film de actiune 3D pentru ca asta a fost cam sangeros, desi efectele se vad absolut superb si sunetul exceptional. Imi place foarte mult organizarea, de cand intri, ai destule case de unde sa iti poti cumpara bilet, adica sa nu stai la coada, dupa aia, .. ai destule locuri de unde poti sa iti iei popcorn, un suc, o smecherie, si in acelasi timp cat astepti sa intri la film poti vedea pe cateva monitoare secvente din filmele care ruleaza la Cinemacity si deci, iti poti alege si pentru urmatoarea saptamana ce sa vezi ;)
Ce mi-a mai placut e ca exista mereu cineva care te ajuta sa gasesti locurile si te conduc spre "destinatie" si ca dupa ce vezi filmul te asteapta cu saculetul de gunoi si cu cosurile pentru ochelarii 3D la iesire, adica te educa sau ma rog, pe cei care nu stiu, sa inteleaga niste lucruri, pentru ca am observat si destui comentatori adhoc ai filmului care nu stiu sa se comporte la un film, vorbesc la telefon astfel incat sa stie toata lumea ce importanti sunt ei, vorbesc in continuu si deranjeaza in mod evident si constant pe altii. Dar padure fara uscaturi nu exista, nu ?
Asa ca important e sa te bucuri de avabntajele Cinemacity si de filme noi, sa nu te mai chinui acasa cu un monitor si cu o calitate inferioara, asta conteaza.
Si apropo, e pentru toate varstele.

Uite si un trailer pentru "Final destination 3D" care e interzis pentru cei sub 18 ani si chestia e ca se respecta la ghiseu :)



Final Destination 3D face parte intr-un sir de 4 filme cu acelasi nume: Final Destination I, II, III si IV(3D) care exemplifica oarecum lupta unor tineri cu destinul. Reusind sa pacaleasca moartea prin disparitia lor de la momentul mortii lor printr-o simpla viziune a unuia dintre ei, nu fac altceva decat sa prelungeasca momentul mortii lor si al destinului luptand oarecum in zadar si fara prea multe reusite. Oricum efectele sunt exceptionale si tensiunea la fel. Merita vazut.

Pentru mai multe informatii si cat si pentru orice pareri sau sugestii puteti accesa direct http://www.cinemacity.ro/blog , unde de asemenea puteti afla mai multe despre istoria CinemaCity si conceptul de Cinemacity.

Take care of you and keep up the good work !

miercuri, 16 septembrie 2009

A murit Patrick Swayze

Am vazut o groaza de filme cu el si auzisem acum cateva luni ca lupta cu un cancer la pancreas dar toti erau uimiti ca inca e in viata si se simtea prea bine pentru diagnosticul care i s-a pus.
R.I.P. Patrick!

Renault Electric

Renault a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 4 modele de masini cu propulsie electrica, dintre care modelul Fluence Z.E. va fi lansat si in Romania in anul 2011. Modelul respectiv poate fi incarcat pentru o autonomie de 160 de km timp de 8 ore direct de la priza de curent electric ceea ce e foarte tare, zic eu. De asemenea, daca ai o baterie de schimb poti sa o schimbi imediat in caz ca nu gasesti o priza sa o incarci, foarte simplu scoti bateria si pui alta, la fel, foarte tare.





Iar cel mai funny model dintre cele 4 este Twizy, care nici nu stiu ce e, nici nu zici ca e o masina, e un fel de cashcaraveta :) Twizy se incarca complet in 4 ore pentru 100 de km, numai ca are doua locuri, dar asta nu cred ca e un impediment.



Renault Zoe Z.E. este un automobil de clasa mica (segmentul B), comparabila ca dimensiuni cu Renault Clio. În varianta de serie masina va dispune de patru locuri si va avea aceeasi autonomie si caracteristici de încarcare precum Fluence.
Kangoo Z.E. este un vehicul utilitar, destinat în principal micilor transportatori sau curierilor.

marți, 15 septembrie 2009

Samsung S 5230

M-am decis sa imi cumpar un Samsung S5230 de la Cosmote - rivalul lui LG KP 500 (Cookie). Sper sa fie ok sa bag si o prezentare facuta de Dl Efectiv pe youtube :)




Specificatii Samsung S5230

Retele 2G GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
Introdus in 2009
Caracteristici fizice
Dimensiune 104 x 53 x 11.9 mm
Greutate
Culori Negru
Ecran
Tip TFT sensibil la atingere, 256K culori
Marime 240 x 400 pixeli, 3 inci
Altele - Accelerometru, senzor pentru autorotatie
Recunoaste scrisul de mana
Blocare prin gesturi
Sunet si alerte
Melodii Polifonice, MP3, WAV
Vibratii
Altele - DNSe (Digital Natural Sound Engine)
Capacitate de stocare si procesare
Numere in telefon Da, cu imagini
Apeluri efectuate
Apeluri primite
Apeluri pierdute
Memorie interna 50 MB
Slot pentru card microSD (TransFlash)
Optional - Suporta card de pana la 8 GB
Transfer de date
Transfer date GPRS Clasa 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 sloturi), 32 - 48 kbps
Hscsd
Edge Clasa 12
3G Nu
Wlan Nu
Bluetooth Da, v2.1 cu A2DP
Infrarosu
Usb Da, v2.0
Facilitati
Mesagerie SMS, MMS, Email
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML
Jocuri Da + altele descarcabile
Radio Radio FM Stereo cu RDS
GPS
Java Da, MIDP 2.0
Altele - Ruleaza muzica MP3/WMA/AAC
Ruleaza clipuri H.263/H.264/MPEG4
Calendar
Serviciul Shazam Find Music
Camera
Camera 3.15 MP, 2048x1536 pixeli
Dotari camera Detectie a fetei
Video Da, QVGA@15fps
Acumulator
Tipul acumulatorului Acumulator standard, Li-Ion 1000 mAh

P.S. Evident ca existe telefoane mai bune ca acesta, deci stiu :)

luni, 14 septembrie 2009

Pe sistem :)

Da, si parca recunosc personajul, nu pot sa nu il cunosc, e tot timpul la TV, da lectii de viata, rade mocaneste, spune prostii pentru copiii care spun prostii, gandeste .. le gandeste .. putin. E hazliu, vai, e popular, ba nu, e direct si spune pe fata, ba nu, e sincer, ba nu, stie sa vorbeasca si vorbeste pe intelesul ... acelora cu care se aseamana el insusi - un om al poporului pentru popor. E .. exemplu' unui roman autentic.
Enjoy it! :D

" Ca sa intelegi ca esti prost, trebuie totusi sa iti mearga mintea ", nu ?:)

Beckham fotomodel

Il mai tineti minte pe Ionel Ganea cand a sarit la gatu' arbitrului suparat foc pe o decizie ?:)
Ei' bine nu se intampla numai la Romanica, ci si in America, unde Beckham s-a suparat foc pe un adversar si si-a bagat mainile in gatleju lui, dovada ca si manechinele au nervi cateodata.
Sa fie oare de la apa plata cu lamaie ?

joi, 10 septembrie 2009

Logan - by Handynamic

Logan vine in intampinarea persoanelor cu probleme locomotorii oferindu-le sansa sa conduca o masina chiar si in aceste conditii datorita colaborarii cu firma Handynamic. Nu prea sunt multe de spus, decat poate faptul ca e un lucru foarte bun si de apreciat pentru Dacia.
Have fun!

miercuri, 9 septembrie 2009

Haka Dance, Traditie New Zeeland by All Black's

Nu stiu daca toti dintre voi stiu ce inseamna haka dance (dansul Haka). In fine, mai intai de toate trebuie sa spun ca acest dans din imagini se desfasoara inaintea inceperii unui meci de rugby. Rugby-ul e un sport barbatesc FOARTE FRUMOS ca sport. Nu voi asemana anumite sporturi la general cu cele din Romania pentru ca .. n-am cum,e ca si cum as compara o banana cu un troleiubuz.
So, Haka este un dans traditional Maori care isi are radacinile in cultura Noua-Zeelandeza, mai erau denumiti si "oameni normali" sau "oamenii pamantului".



Astfel ca jucatorii echipei nationale de rugby a Noii Zeelande, denumiti si All Black's isi duc mai departe traditiile prin acest dans. Intr-un mod originar, Haka era o combinatie de cantat/incantatii si dans realizata de razboinicii Maori inainte de o anumita batalie sau obisnuiau prin asta sa sarbatoreasca un eveniment sau pentru realizarea rugaciunilor catre zei (incantatii).
Inainte de fiecare meci al echipei nationale acesti jucatori folosesc acest dans pentru a-si timora/speria oarecum adversarii, tinand cont de modul lor de a dansa si de a tipa :)

Imi place foarte mult intensitatea cu care traiesc ei acest ritual si concentrarea de care dau dovada, se vede clar faptul ca pastreaza inca genele strabunilor razboinici si duc mai departe acest lucru.

Bravo lor, felicitarile mele!
Ceilalti sunt o natiune numita Toga, m-am exprimat asa pentru ca nu stiu cati au auzit de ei. Se pare ca si ei au un ritual oarecum asemanator cu All Black's. Oricum se pare ca exista mai multe forme de haka in functie de tinut/regiuni/culturi.



1. New Zeeland ( All Black's ) vs Tonga



2. New Zeeland ( All Black's ) vs England
Imi place!

marți, 8 septembrie 2009

Grasu XXL - Elegant

Special pentru o domnisoara - ce ar vrea sa fie .. ar vrea .. crede ca e .. dar e departe de a fi macar dorinta propriu-zisa. Respectul fata de sine ti-l castigi respectandu-i pe ceilalti, dar probabil ca stii asta. Oricum esti inteligenta si te prinzi repede. Pana si lasitatea e o trasatura a caracterului. Nu te voi uita :)




Sa stii ca e despre ce faci
E despre cum faci
Despre cum te-mbraci
Cum se uita ceilalati
Cand mergi elegant, incet, apasat
Chiar si fetele se uita lung
Cine-i domnisoara , oare cine-i domnisoara
Care vara , iese cand se lasa seara
Tocu' e inalt , efectu e scontat
Toate privirile se intorc automat
La cum arati banii nu sunt o problema , SIGUR
La cum arati ai gasit vre'unu singur
Si cand zic singur , zic divortat
Nu te joci cu baietei .. tu vrei un barbat , Elegant
Cat o bestie in pat , de la 20 de ani asta-i lucru cel mai important
Moda, sexu', banii, cariera esti in stereotip cea care rupe bariera.

Vrei lumea numai pentru tine,
Cu miscari si gesturi fine
O vei avea , atat de eleganta , esti o stea

Elegant , dar ce e dincolo de fata asta
Stiu cei pe care ia-i facut sa planga-n viata asta
Barbati care jonglau femei ca la circ
Te-au intalnit si acuma combina pe mirc
Suflete pereche , cele mai tari sunete-n ureche
Le-aduci cand vii, multi te-ar pune pe perete,
Pentru ca ai stil , ca ai sexapeal
Umbla vorbe despre tine ca la telefonu' fara fir
Da' nu-i nimic , face parte din parfumu' tau
Sa faci atatea victime in drumu' tau
Ca e bine , ca e rau nu-s aici ca sa te judec
Sunt aici sa-ti spun ca te admir din suflet
Si sa-ti dau un 10 , din partea noastra a tuturor
Vezi lumea e a ta nu conteaza cati o vor
N-astepta sa vina randu' , fa ce trebuie sa faci
Si fa-l pe taticu' mandru !


La urma urmei , tu nu ceri atat de mult
O viata fara griji , cat timpu' este scurt
Si uite-asa , ai venit in Bucuresti
Ca sa fi studenta lunii, FHM-ul romanesc
Topless ca nu ai inhibitii
Vorbesc , tot ce nu te-au invatat parintii
Le pui conditii , la toti care te vor
Uite-te dar nu atinge , si uite-asa tu ii omori
Fermecator , ai un zambet criminal
Si fundu' ala ar trebui sa fie ilegal
Este extraordinar mersu' ala intepat
Iese din normal mersu' ala elegant
Stii prea bine , la tot ce ma refer
Graviteaza toti in juru tau fara vreun reper
As vrea sa-ti cer, sincer un autograf
Semneaza , domnisoara care te-a dat peste cap !

Oriunde-as fi, oriunde m-as afla
Dau de cate-o domnisoara care seamana cu ea
Draga mea sa-ti spun ceva,
Din cate-am intalnit nici una n-are eleganta ta!

Michael Tribute at Bucharest

Da, e adevarat, a fost si la Bucuresti acest tribut (Ca si la Stockholm, Toronto, etc), am vazut si eu la TV. Chiar mi-a placut. Conceptul a fost de fapt lansat de organizatia Improve Anywhere pe care le-am mai prezentat si in modul de realizare pentru reclamele T-mobile dance si T-mobile song din niste posturi anterioare. Dar, nu asta e important. Important e ca a existat un om precum Michael Jackson care a lasat in urma o intreaga colectie de melodii si un gen de muzica al carui rege a fost intitulat.
Ma bucur ca am trait si am ascultat in adolescenta pe melodiile lui. Erau difuzate pe MTV si aveam 12 ani cand venise pentru prima data in Romania. A fost isterie, si imi aduc aminte cu entuziasm cum era prezentat la Bucuresti. In conceptia mea, a fost cel mai mare star si cea mai importanta vedeta care a fost vreodata in Romania. Stia sa faca show, si orice videoclip era o opera de arta.

P.S. Multumesc lui Marin (colegul meu de celula) pentru link :)



duminică, 6 septembrie 2009

Imn Rapid Bucuresti

Suntem peste tot acasa
Portile ni se deschid
Nu-i echipa mai frumoasa
Si iubita ca Rapid.

Ref.: Rapid, rapid,
Lupta daca ne iubesti
Rapid, rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.

Inima ce-n piept ne bate
La nevoie e un tun
Pentru-o singura dreptate
Sa invinga cel mai bun.

Ref.: Rapid, rapid,
Lupta daca ne iubesti
Rapid, rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.

Nu va dati batuti o clipa
Invatati acest refren
Imnul nostru de echipa
Glasul rotilor de tren.

Ref.: Rapid, rapid,
Lupta daca ne iubesti
Rapid, rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.

Ref.: Rapid, rapid,
Lupta daca ne iubesti
Rapid, rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.