joi, 4 iunie 2009

LIFE

Ai simtit vreodata teama de prezent ? De faptul ca prezentul e reflectia a ceea ce s-a intamplat cumva in trecut si ca exista totusi ideea de destin pe care ai putea-o sa o accepti intr-un final oricat de mult te-ai fi abtinut ? Si acestea intamplandu-se sa intelegi ca exista posibilitatea sa nu fi trait trecutul si nici prezentul ca urmare a trecutului ? De ce oamenii se uita in trecut de cele mai multe ori dupa clipele grele prin care au trecut ? Poate pentru ca suferinta doare si poate pentru ca vor sa evite cu orice pret evenimentele negative care au fost in trecut. Concentrandu-se asupra acestor lucruri uita sa mai traiasca in prezent si isi neglijeaza si viitorul.
Oricum ar fi, trebuie sa constietizam ideea de a trai si de a intelege faptul ca la fiecare pas de noi se intampla un lucru important pe care noi il neglijam si il descoperim doar atunci cand vrem cu tot dinadisul sa ne regasim in viata asta.
Lucrul important despre care vorbesc este unul care ne defineste ca oameni si fara de care am fi fost neinsemnati in valorile filosofice ale gandurilor noastre. Rezistam cu orice pret problemelor cotidiene, ne incarcam cu stress, reluam acelasi lucru zi de zi si ghici ce, desi fiecare zi e un nou inceput. Iti dai seama ca fiecare zi e un nou inceput ? Iti dai seama ca in fiecare zi poti schimba ceva in bine pentru viata ta ? Iti dai seama ca sunt atat de multe lucruri bune pe care sa le poti face intr-o noua zi ? Si cu toate astea, iti dai seama ca noi alegem sa repetam modalitatea de a trai zilele intr-un mod revazut undeva in subconstientul nostrul, fara a incerca sa sarim de tiparele generaliste ?
Nu pot sa ma abtin sa nu spun, cu toate ca nu e un final, faptul ca lucrul despre care vorbesc si pe care-l vedem la orice pas (desi il neglijam, voluntar sau involuntar), lucrul care ne corecteaza, lucrul care ne reseteaza, lucrul care .. ne schimba, si ne incita, si ne excita, si ne face sa iubim, .. se numeste viata.
O vezi la orice pas, intr-un copil, o vezi la orice pas intr-un animal, care exista, un pom care creste, o senzatie de logica pura dusa de Creator pentru a ne dezveli perdeaua de pe ochi. Ochi care nu accepta ideea ca viata e un lucru important, ce merita atentie, si nu ma refer la viata unuia sau mai multor oameni, ci a ma refer la viata in sine. Viata trebuie traita! O sa spui bineinteles, da .. mare noutate! Si incerc un raspuns: NU, NU e mare noutate! Doar iti aduc aminte, ca sunt momente in care deprimarea si depresia ating cote paroxiste. Si tot eu iti recomand, sa iti aduci aminte, ca dupa ce trec acele momente grele vine UN MOMENT in care esti fericit ca traiesti, fericit ca poti atinge, fericit ca poti simti, ca poti vedea si simti ceea ce simti. In acel moment te bucuri ca existi si ca traiesti si simti ca viata nu inseamna numai stop-uri, inseamna o succesiune de senzatii care ti se intrezaresc prin fata ta si pe care le traiesti, trebuie doar ca tu sa iei parte la ele. Cu toate astea un lucru mai trebuie admis si este destul de real, viata nu se traieste singur, ceea ce inseamna ca trebuie sa socializezi. De ce ? Pentru ca trebuie sa iti exprimi trairile si nu ca o comparatie sau antiteza cu altele, ci pentru ca ai nevoie de confirmari si infirmari, si pentru ca viata inseamna evolutie, nu stagnare sau involutie. Ideea de schimbare nu inseamna intotdeauna ceva rau, inseamna ca existi, inseamna ca traiesti. Schimbarea ta e necesara tot pentru tine, pentru intelegerea intrebarilor si raspunsurilor la propriile intrebari. Eu cred in ideea de ati pune propriile intrebari, chiar daca nu ai raspunsurile, dar .. intrebarile inseamna gandire, exprimarea propriilor ganduri chiar si atunci cand exista teama de a gandi cu voce :)

" Invatand sa traiesti frumos, vei stii sa mori frumos " - Confucius

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Posteaza un comentariu