miercuri, 17 iunie 2009

Perseverenta

Ce inseamna perseverenta ?

Pai pentru cei care nu stiu sau nu au inteles sensul adaug si o definitie din DEX:
PERSEVERÉNŢĂ, perseverenţe, s.f. Acţiunea de a persevera; însuşirea de a fi perseverent; stăruinţă, statornicie în muncă, în convingeri, în atitudini etc.; tenacitate. [Var.: (înv.) perseverínţă s.f.] – Din fr. persévérance, lat. perseverantia.

Nu stiu daca toata lumea are o perseverenta, daca si-o manifesta, daca o face tot timpul si daca da, in ce conditii si mai ales De ce ?
De ce ai vrea sa fii perseverent ? De regula esti perseverent in ceva anume. Cand iti doresti cu adevarat ceva foarte mult inseamna sa insisti asupra acelui lucru pana vei reusi sau pana se va intampla sa-l ai, etc.
Important e cat de perseverent esti, asta reflecta in mod normal cat de mult iti doresti acel lucru. Inseamna sa-l iei pe "Pot sa fac asta" in brate si sa nu dezarmezi. Am vazut oameni care isi accepta statutul si situatia la un moment dat si .. cedeaza implicit. Sincer nu stiu de ce, dar am un moment de frustrare cand va asa ceva. Ma gandesc ca toti am fi trebuit sa fi avut o perseverenta si o dorinta de realizare a lucrurilor in noi, prin care sa evoluam si sa ne punem in practica visele.

Totul pleaca de la un gand, gandul iti generaza o dorinta. Dupa dorinta apare intrebarea, cat de mult iti doresti, cat de tare iti doresti si mai ales .. o intrebare al carei raspuns il vei afla in timp, cat de mult poti sa lutpi ca sa obtii sau sa realizezi un lucru ? Trebuie sa intelegi ca perseverenta sta la baza realizarii visului si dorintelor tale. Cu cat iti doresti mai mult cu atat ai mai multe sanse de realizare. Evident, sunt diverse cai de realizare a propriilor dorinte, dar ideal ar fi ca perseverenta sa fie una pozitiva, adica sa insisti in realizarea dorintelor prin metode Ok, umane, pozitive, si nu prin intrigi, minciuni, lucrui negative. Pentru ca in astfel de cazuri, s-ar putea ca efectul sa nu fie cel constant si visul ti se poate spulbera intr-o clipa, chiar si dupa realizarea lui. Conteaza mult conduita ta, si concetrarea pe care o acorzi subiectului, cu cat esti mai atent la detalii, cu cat intelegi mai bine si mai mult ce trebuie sa faci pentru realizarea lui, cu atat ai mai multe sanse de realizare. Exemple pot fi multe si le intalnesti in viata de zi cu zi la orice pas, unele iti starnesc rasul, alteori admiratia, alteori intriga. Am intalnit de exemplu un om, care a incercat de 5 ori sa intre la Facultatea de medicina. A 6-a oara a reusit. Consider ca a fost un baiat perseverent, pentru ca nu stiu cati dintre noi ar fi facut acelasi lucru. Insa mai e un lucru de admirat la el, si anume faptul ca si-a indeplinit un vis. Era visul lui! A muncit pentru el si a reusit, si se poate oricand uita peste umar inapoi si increderea in el insusi ii va creste inzecit. La fel si respectul celorlalti. Ceilalti te judeca si te vor judeca si vor rade de tine, si vor face caterinca de tine, si te vei simti penibil, si te vei consuma, si vei inceta sa crezi in tine, te vei indoi de tine ca vei reusi. Este momentul in care apare un punct de rascruce. Ori continui, ori cedezi. Depinde doar de tine, pentru ca numai tu poti decide ce urmeaza.
Insa pot sa iti garantez un lucru, ca daca vei reusi, nimeni, dar absolut nimeni nu o sa iti mai poata reprosa ceva. De ce ? Pentru ca ai reusit prin tine insuti. Si meriti toata admiratia. Imagineaza-ti cum o sa fie cand o sa te uiti in spate si o iti vezi propriile vise realizate pentru care ai muncit, pentru care te-ai straduit atat, pentru care poate o sa si suferi foarte mult, pentru care depui eforturi considerabile. Dar gandeste-te ca e viata ta! Si ai doar o viata de trait. S-ar putea sa te ajute sa ai incredere in tine si s-ar putea sa merite sa fii perseverent. Oricum nu ai ce pierde!
Enjoy the life.

“Ce lucru trist este sa privesti fericirea prin ochii altuia.”
William Shakespeare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Posteaza un comentariu